Μαθαίνοντας τον ‘Άλλο’

Το έργο περιλάμβανε μια σειρά διαλέξεων με τίτλο Οι “Μακρινοί” μας Γείτονες: μια Οικονομική, Κοινωνική και Πολιτισμική Ανάλυση, η οποία προσέγγισε θεματικές σε σχέση με την μεταποικιοκρατία και τη μετανάστευση. Στο πλαίσιο του έργου η Συμβίωση συμμετείχε σε εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων την 15η Bienalle Νέων Καλλιτεχνών από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο 2011 (Θεσσαλονίκη, Ρώμη, Καζαμπλάνκα), στην οποία διοργάνωσε εργαστήριο ζωγραφικής για νέους.

Επιπλέον, διοργανώθηκαν εργαστήρια με στόχο την ενίσχυση των οργανώσεων και των κοινοτήτων μεταναστών στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους ως προς τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολυνθεί το έργο τους ενάντια στις διακρίσεις.

Σειρά διαλέξεων: Οι “Μακρινοί” μας Γείτονες

Το γίγνεσθαι των μειονοτήτων στο Ελληνο-βουλγαρικό πλαίσιο – Ιστορικές μειονότητες και σύγχρονοι μετανάστες 
Οι αφρικανικές πόλεις, ο μεταποικιανισμός, η μνήμη και η μετανάστευση: η περίπτωση της Αλεξάνδρας στη Νότια Αφρική

Άλλες δράσεις

ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ

Παιδιά χωρίς χαρτιά, παιδιά σε κίνδυνο. Μέχρι πότε … ;

Με πρωτοβουλία της Arsis (Legal Support for Children / Υπηρεσία Νομικής Βοήθειας Ανηλίκων),  44 Οργανώσεις της Κοινωνίας των  ζητούμε την χορήγηση ειδικής άδειας διαμονής στα ασυνόδευτα παιδιά Η πρόσφατη περίπτωση του νεαρού Σαϊντού (Saidou), πρόσφυγα από την Γουινέα, κατέδειξε έντονα το πρόβλημα των ασυνόδευτων παιδιών, τα οποία αν και βρίσκονται στην χώρα υπό την φροντίδα της Πολιτείας, […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ

ASAP: Πρόσβαση σε υπηρεσίες, Ανταλλαγή προσεγγίσεων και πρακτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Έργο ‘Υγεία’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ