Ημερίδα: Διαπολιτισμικότητα, θεμελιώδη δικαιώματα και διαχείριση κρίσεων

Η Συμβίωση διοργάνωσε στις 19 Ιουνίου 2012 δημόσια ημερίδα με θέμα τη διαπολιτισμικότητα, μέρος της πρωτοβουλίας Zούμε Μαζί του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στόχος της πρωτοβουλίας υπήρξε η ευαισθητοποίηση και η ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου αναφορικά με τη μετανάστευση και την συμπερίληψη.

Κατά τις εργασίες της ημερίδας, παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, το έργο της Συμβίωσης στο πλαίσιο του εργαστηρίου κατάρτισης στον δημόσιο λόγο και τη δημοσιογραφία για νέους μετανάστες με τίτλο Φωνές Μεταναστών.

Για την πρωτοβουλία της Φωνές Μεταναστών, η Συμβίωση κέρδισε την τέταρτη θέση, ανάμεσα σε 400 περίπου συμμετοχές, στον έβδομο διαγωνισμό του Ευρω-Μεσογειακού Βραβείου για τον Διάλογο Μεταξύ των Πολιτισμών (2012) του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh (ALF) και του Fondazione Mediterraneo (FM).

Οι Φωνές Μεταναστών ήταν μια κοινή πρωτοβουλία της Συμβίωσης και τoυ Media Diversity Institute σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ

Παιδιά χωρίς χαρτιά, παιδιά σε κίνδυνο. Μέχρι πότε … ;

Με πρωτοβουλία της Arsis (Legal Support for Children / Υπηρεσία Νομικής Βοήθειας Ανηλίκων),  44 Οργανώσεις της Κοινωνίας των  ζητούμε την χορήγηση ειδικής άδειας διαμονής στα ασυνόδευτα παιδιά Η πρόσφατη περίπτωση του νεαρού Σαϊντού (Saidou), πρόσφυγα από την Γουινέα, κατέδειξε έντονα το πρόβλημα των ασυνόδευτων παιδιών, τα οποία αν και βρίσκονται στην χώρα υπό την φροντίδα της Πολιτείας, […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ

ASAP: Πρόσβαση σε υπηρεσίες, Ανταλλαγή προσεγγίσεων και πρακτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ

Αντιτσιγγανισμός και Ρατσιστική Βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ