Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2013

Η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 με τη διοργάνωση εκδήλωσης από τη Συμβίωση, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, κοινότητες προσφύγων και αιτούντων άσυλο και άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε μια δύσκολη συγκυρία ακμάζοντος ρατσισμού και ξενοφοβίας, ενθαρρύνοντας κυρίως τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο να εκφραστούν και να τοποθετηθούν δημόσια.

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου της Συμβίωσης στη Θεσσαλονίκη για την ένταξη των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο καθώς και της εκστρατείας που διενεργεί η Συμβίωση για τα δικαιώματά τους.

Από το 2001, Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αποτελεί αφορμή για τη διοργάνωση συζητήσεων και εκδηλώσεων σε πολλές χώρες του κόσμου με τη συμμετοχή φορέων, οργανώσεων, πολιτών και κυρίως των ίδιων των προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

 

Δείτε παρακάτω πώς η Θεσσαλονίκη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2013

υποστηρίχθηκε από

ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ

Παιδιά χωρίς χαρτιά, παιδιά σε κίνδυνο. Μέχρι πότε … ;

Με πρωτοβουλία της Arsis (Legal Support for Children / Υπηρεσία Νομικής Βοήθειας Ανηλίκων),  44 Οργανώσεις της Κοινωνίας των  ζητούμε την χορήγηση ειδικής άδειας διαμονής στα ασυνόδευτα παιδιά Η πρόσφατη περίπτωση του νεαρού Σαϊντού (Saidou), πρόσφυγα από την Γουινέα, κατέδειξε έντονα το πρόβλημα των ασυνόδευτων παιδιών, τα οποία αν και βρίσκονται στην χώρα υπό την φροντίδα της Πολιτείας, […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ

ASAP: Πρόσβαση σε υπηρεσίες, Ανταλλαγή προσεγγίσεων και πρακτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Έργο ‘Υγεία’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ